Начало Новини Актуално Младежи от Стара Загора събират средства за проекти чрез еко инициатива

Младежи от Стара Загора събират средства за проекти чрез еко инициатива

Актуално

младежка банка средства младежи проекти еко инициативаМладежка Банка Стара Загора набира средства чрез еко инициатива – предаване за рециклиране на пластмасови и хартиени отпадъци. Събраните средства ще бъдат използвани за финансиране на младежки проекти.

Еко инициативата включва следните основни компоненти:

  • На 11 април - състезание между училищата за най-голямо количество събрани пластмасови и хартиени отпадъци.
  • Ангажиране на местния бизнес и институциите – местните фирми и институции могат да подкрепят кампанията, като даряват пластмасовия и хартиен отпадъчен ресурс от своята дейност.
  • На 13 април от 14,00 часа ще се организира Еко хепънинг Млад и зелен пред сградата на Община Стара Загора (на Гъбата). Ще бъдат направени траш арт инсталации, демонстрационни арт ателиета, в които всеки ще може да изработи или закупи различни предмети от отпадъчни материали. Също така, всеки гражданин ще може да подкрепи инициативата като донесе пластмасови и хартиени отпадъци, които ще се събират на специално предназначено за целта място.

Кампанията се реализира с подкрепата на Община Стара Загора, Търговско промишлена палата - Стара Загора, Граждански клуб ЛИПА – Стара Загора, ГО Екоцентър – Стара Загора, Нелсен Чистота  ООД, Mall Galleria Стара Загора.

Гост на събитието ще бъде Юлиян Попов – министър на околната среда и водите.

Моделът Младежка Банка е уникален метод за въвличане на младите хора в дейности в полза на общността. Основни принципи на работа са младежко участие и подобряване качеството на филантропията, осъществявана от млади хора за млади хора.

Организаторите канят всички граждани, фирми и институции да подкрепят младежката инициатива. Повече информация можете да получите на тел. 042 602155, или имейл: office@fund-sz.org.

Младежка банка Стара Загора е организация към Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора и се подкрепя от Фондация Работилница за граждански инициативи (ФРГИ). Тя е част от програма Младежка банка на ФРГИ, осъществяваща се с финансовата подкрепа на фондация Чарлз Стюарт Мот.

Още новини