Начало Новини Актуално Младежи от Стара Загора организират кампания за толерантност на пътя

Младежи от Стара Загора организират кампания за толерантност на пътя

Актуално

В навечерието и на самия Световен ден за възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия комисията по превенция при Младежки общински съвет ще проведе четвъртото издание на своята традиционна кампания Мисли за мен, когато шофираш.Тя бе проведена за първи път през 2006г. и оттогава в нея са се включили над 4 000 водачи на МПС.

Тази година кампанията ще се състои на 14 и 15 ноември на бензиностанции OMV, Окей, Лукойл, Еко и Зара, където над 20 доброволци ще се опитат да спечелят съпричастността на водачите, които с подписа си да поемат моралния ангажимент да Шофират разумно, съобщиха от Младежки общински съвет.
Участниците в подписката ще получат нагръден знак и жълто-сиви ленти за съпричастност, стикери и флайери с мотото на кампанията.С приложения към флайера талон, най-дисциплинираните могат да участват в томбола, която ще бъде изтеглена на пресконференция на 01.12.2009 г.
Инициативата се провежда с подкрепата на СБА, ТВ Стара Загора, Енергомонтаж – Раднево, рекламна къща Кибела, Карад – Newholand.
С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите на ПТП..През 2009 година денят е 15 ноември.На тази дата да почетем паметта на хилядите загинали без време по пътищата на страната ни при пътно-транспортни злополуки.Всяка седмица 19 българи – мъже, жени и деца приключват своя жизнен път заради чужди или свои грешки на пътя.И докато нещастията, причинени от катастрофи се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и болка до края на живота им.Повечето от тези инциденти са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени.Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до невъзвратими загуби.

Още новини