Начало Новини Актуално Младеж загина при жестока катастрофа

Младеж загина при жестока катастрофа

Актуално

Село Ракитница изпрати до последната обител младеж, загинал при жестока катастрофа. От ОД на МВР - Стара Загора, съобщиха, че инцидентът е станал сутринта на 14 февруари т.г. Около 7.20 часа по път II 66 в участъка от с. Богомилово към с. Ракитница в посока запад се е движел лек автомобил "Хонда Сивик", управляван от 20-годишния Пламен Николаев с две години стаж зад волана.

При движение с несъобразена скорост автомобилът напуснал пътното платно, завъртял се и се блъснал в крайпътно дърво.
В резултат на удара Николаев е загинал на място.
Жители от село Ракитница съобщиха за медията ни, че Пламен е бил скромно и добро момче. Семейството му се преместило да живее в селото преди 2-3 години, когато купили вила от местен човек. Пламен работeл в Стара Загора и всеки ден пътувал до селото. Опечаленото семейство има по-малък син, който учи в Професионалната гимназия по механотехника и транспоpт "Н.Й.Вапцаров".  
Движение с несъобразена скорост стана причината за още една тежка катастрофа на 14 февруари. Пострадала е жена на 29 години с инициали Д.Н., с пет месеца стаж зад волана. По пътя за Старозагорските минерални бани тя изгубила контрол над управлявания от нея автомобил "Ланчия Капа", който се блъснал в автобусна спирка и крайпътно дърво. В резултат на удара жената е получила счупване на лeвия крак и е настанена за лечение в МБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота, пише вестник Старозагорски новини.
По двата случая са образувани досъдебни производства.
Общо 11 катастрофи с 3-ма загинали и 11 ранени са станали поради движение с несъобразена скорост по пътищата на областта през януари 2011 г., уточниха вчера от ОД на МВР. През първия месец на годината полицейските служители, осъществяващи пътен контрол, са констатирали 2109 нарушения на скоростните режими (срещу 840 за същия период на предходната година), за които са съставени 1781 акта и 328 глоби с фиш.

Още новини