Начало Новини Актуално Mitsui & Co. Deutschland GmbH проучва възможностите за инвестиране в България

Mitsui & Co. Deutschland GmbH проучва възможностите за инвестиране в България

Актуално

Стара ЗагораНовоназначеният генерален директор на търговското представителство на Mitsui & Co. Deutschland GmbH в Букурещ Тецуя Фуджии посети БТПП и се срещна със зам.-председателя на Палатата Георги Стоев, за да представи дейността на организацията и проучване на възможностите за инвестиране в България.

Обсъдена бе необходимостта от развитие на традиционните сектори за България като туризъм, разработването на специално подготвени пакети за японски граждани, както и обучение на мениджъри и управлението на хотелски вериги.

Тецуя Фуджии сподели, че интересите на Mitsui & Co. Deutschland GmbH в района на Румъния са насочени главно към селското стопанство, ИТ сектора, компоненти за автомобилостроенето. В момента той проучва възможностите в България, като подчерта, че потенциалът на региона е силно подценен от японските фирми и инвеститорите се насочват предимно към западноевропейските пазари.

Георги Стоев представи предимствата на България като атрактивно място за бизнес инвестиции, както и стратегическото географско положение, потенциалът на работната ръка и комуналните услуги, данъчната система в страната и стимулите от страна на правителството за привличане на чуждестранни инвестиции.

От името на БТПП и Българо-японския бизнес съвет (БЯИС) зам.-председателят Гeoрги Стоев изрази готовност за съдействие на г-н Фуджии при изпълнение на задачите си на българския пазар.

Още новини