Начало Новини Актуално Министерството на туризма ще актуализира платформата за 9-те туристически района

Министерството на туризма ще актуализира платформата за 9-те туристически района

Актуално

Министерството на туризма обяви обществена поръчка за осигуряване на софтуерна и хардуерна обезпеченост на виртуалната туристическа платформа и актуализиране на виртуална туристическа платформа за 9-те туристически района. Това показва справка на TravelNews в електронния регистър на търговете. Поръчката е за 135 060 лв. без ДДС със срок за кандидатстване – 4 септември 2023 г. Средствата са по по проект „Повишаване качеството на услугите на МСП в туризма чрез използване на информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и уеб-базиран маркетинг“ по ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Основната цел на обществената поръчка, като част от целия проект, е да се осигури доставката на хардуер и софтуер (Операционна система) и актуализирането на виртуалната туристическа платформа за 9-те туристически района. В рамките на изпълнението на поръчката се предвижда:

Осигуряване на  актуална лицензирана операционна система Windows Server Standard или еквивалент, покриващ 16 ядра и с възможност за предоставяне на две виртуални машини, както и клиентски лиценз за достъп до сървъра. В изпълнение на позицията следва да се достави лицензирана операционна система – 1 бр. и софтуерни лицензи - Windows Server 2022 Client Access License (CAL)– 5 бр.

 

Още новини