Начало Новини Актуално Министерството на икономиката, енергетиката и туризма няма да осигури топлоснабдяване на Гълъбово

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма няма да осигури топлоснабдяване на Гълъбово

Актуално

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма няма стопански функции и по тази причина то не може да бъде инвеститор, за да изпълни поетите ангажименти по Програма за прилагане на Директива 2001/80/ЕС. Така от пресцeнтъра на МИЕТ отговориха на журналистическото питане кога министерството ще изпълни поетите ангажименти по Програмата за прилагане на директивата от присъединяването на България към ЕС.

Останалата част от отговора гласи дословно:

"В Директивата на стр.17 е записано, че "Операторът на централата е отговорен за изпълнението и ежегодното докладване на отработените часове и останалото позволено време. Контролът и изпълнението на мерките ще се извършва от МЕЕР, КОЕТО СЪЩО ТАКА ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ СВОЕВРЕМЕННО НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ ПРОИЗВОДСТВОТО НА БРИКЕТИ И ТОПЛОСНАБДЯВАНЕТО НА ГРАД ГЪЛЪБОВО. СРОК 2007 Г., НЕОБХОДИМИ ИНВЕСТИЦИИ 15 МЛН.ЛВ. Това е причината този срок за инвестиции в размер на 15 млн. лв. да не бъде спазен. Още повече, че ръководството на община Гълъбово досега не е направило необходимите постъпки за това. Няма и писмо, подписано от кмета на община Гълъбово, с което да изискат или настояват за изпълнение на такъв поет от предишно правителство ангажимент."
На другото питане на "Старозагорски новини" дали министър Трайчо Трайков е издал заповед на "Мини Марица-изток" да бъде спряно подаването на въглища към "Брикел" от 20 октомври т.г., от пресцентъра на МИЕТ ни отговориха, че такава заповед НЕ Е ПУСНАТА.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини