Начало Новини Актуално Министерски приятел влезе в борда на МБАЛ Киркович

Министерски приятел влезе в борда на МБАЛ Киркович

Актуално

Двама от общо тримата членове на Директорския борд на МБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" бяха сменени на проведено на 15 април т.г. извънредно Общо събрание на акционерите, свикано от здравния министър. Новият председател на Борда на директорите е Зоя Вълева, директор на Дирекция Финанси и бюджет в Министерството на здравеопазването.

Тя заменя досегашния представител на държавата д-р Николай Лалев. За заместник-председател на мястото на д-р Бисер Макелов бе избран д-р Петър Атанасов. Неговото име бе спрягано за директор на болницата, което предизвика недоволство сред персонала на здравното заведение и готовност за протестни действия. В последния момент синдикатите отмениха насрочените в деня на събранието протести заради постигнато два дни по-рано споразумение с министър Константинов. Но пък приятелят на министъра стана зам.-председател на борда. Като член на ремонтираното управленческо тяло и изпълнителен директор на най-голямата болница в региона остава досегашният директор д-р Николай Колев, пише вестник Старозагорски новини.

След края на събранието и тримата членове на борда изразиха пред медиите доброто си желание и намерение да работят в полза на болницата и пациентите, както и надежда за постигане на добри резултати.
Председателят Зоя Вълева има магистърска степен от УНСС, завършила е 29-о СОУ в София, с математически профил. Работила е като главен експерт и гл. счетоводител в НЗОК до септември м.г., преди това е била главен експерт в МЗ от 1995 до 1999 г. Има стаж и като счетоводител на свободна практика, както и в Търговия на едро в столицата.

Зам.-председателят на борда д-р Петър Атанасов е роден в Първомай на 8 февруари 1960 г., завършил е медицина в Пловдив, специализирал е хирургия и онкология. Има и диплома от ВТУ по стопанско управление - здравен мениджмънт. Работил е като ординатор в Хасковската болница, после - в Тунис, заедно с настоящия здравен министър, а след това е бил шеф на общинската болница в Гълъбово. През последните две години работи като ординатор в Хасково и Димитровград и в Хасково. Иначе е учредител и паст президент на Ротари клуб в Гълъбова, член на ловната дружинка в енергийния град и на тенис-клуба в Хасково.
За първи път заседанието се проведе извън сградата на МБАЛ "Киркович", в сградата на Регионалната здравна инспекция. Лично директорът на РЗИ д-р Златина Нанева ръководи пресконференцията след събранието.

Още новини