Начало Новини Актуално Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов открива новото предприятие на КЕН АД

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов открива новото предприятие на КЕН АД

Актуално

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, областният управител Йордан Николов и кметът на Стара Загора проф. Светлин Танчев ще прережат трикольорната лента за откриването на новото месопреработвателно предприятие на "КЕН" АД в Стара Загора утре, 24 септември 2009 г. Това съобщи Светозар Игнатов, директор "Маркетинг" на "КЕН" АД, лидер в производството на малотрайни колбаси за Южна България.

Новото предприятие е на собствен терен в местността Голеш край Стара Загора, с разгърната застроена площ от 9420 кв.м. Строителството е започнало в началото на 2008 година и е приключило през юни т.г., а главен изпълнител е "Строител-ВД" ООД - Стара Загора. Инвестицията е на стойност над 22 милиона лева.
Модерната нова фабрика е оборудвана по последните изисквания на всички наши и европейски стандарти по технологичен проект, разработен от френски консултант. Високопроизводителните инсталации са сред най-съвременните разработки на световните лидери в бранша. Основната термична обработка, осигуряваща качеството на крайния продукт, се извършва в ултрамодерни камери на тунелен принцип, произведени от водещата немска фирма FESMANN, пише вестник Старозагорски новини.
С продукцията от новооткритото предприятие дневният капацитет на "КЕН" АД ще надхвърли 60 тона малотрайни и трайни колбаси. Освен популярните и предпочитани кренвирши, наденици, малотрайни и шпекови салами, "КЕН" АД планира разширяване на предлаганата гама с нови трайни колбаси, селекция от пушени меса и шунка.
Според данни на НСИ, сега "КЕН" АД държи 16 на сто от пазара на малотрайни колбаси в България. Целта на компанията е да заеме 25 на сто от растящия пазар на малотрайните колбаси у нас и да навлезе и на външните пазари.
Намеренията на собствениците на "КЕН" АД Румен Нонов, Румен Кузманов и Пламен Исионов е използваната от 8 години производствена база да бъде преоборудвана и подготвена за други нови видове месни изделия.

 

Още новини