Начало Новини Актуално Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов: Политиката на правителството в момента е адекватна на ситуацията

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов: Политиката на правителството в момента е адекватна на ситуацията

Актуално

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов няма да прекъсне отпуската си, без значение дали ще ескалира напрежението в страната заради конфликтите в Катуница. Това заяви той в Казанлък по време на предизборна обиколка заедно с кандидат-президентa на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Цветанов е в платен годишен отпуск, но на работа били заместниците му, главният секретар на вътрешното ведомство Калин Георгиев и всички директори на областни дирекции.  
Вътрешният министър заяви, че с обиколките си в момента из страната е много по-полезен, тъй като успява да свали етническото напрежение с разговори в ромските махали. По думите му, в момента обществото ни се нуждае от консенсус, а не от нагнетяване на напрежението.
"Успяхме да ограничим протестите и опитите да се нарушава общественият ред. Много са спекулациите, но дано призивът на бащата на убития Ангел да прекрати опитите темата да влезе в предизборната кампания", сподели Цветанов.

Той е категоричен, че политиката, която провежда в момента правителството и в частност МВР, е адекватна на ситуацията.
Много от емблематичните фигури на прехода сега се изявяват като говорители срещу клана "Рашков", без да имат основание за това, смята Цветанов. Той съобщи, че през последните две години фамилията на Цар Киро не е придобивала имоти на територията на страната и че сериозните му капитали са от последните 20 години. Цветанов уточни, че нито той, нито премиерът Борисов, като висши представители на правителството, са се срещали с Цар Киро.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов дойде в Казанлък, за да открие предизборния щаб на кандидат-кметицата от ГЕРБ Галина Стоянова. По думите му, Стоянова ще изповядва ценностите на ГЕРБ и ще бъде един добър кмет на своя град. Цветанов увери, че ще подпомага кметовете в работата им по създаването на общинска полиция по места, тъй като това било едно от предизборните обещания на ГЕРБ преди две години, ясно записани в приетите промени в Закона за МВР.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини