Начало Новини Актуално Министър Трайков ще открие пролетното издание на Пловдивския панаир

Министър Трайков ще открие пролетното издание на Пловдивския панаир

Актуално

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще открие утре, 11 май 2010 г. пролетното издание на пловдивския панаир. Откриването е насрочено за 11.30 часа в панаирното градче. Изложението продължава до 16 май, съобщиха от пресцентъра на икономическото министерство.

През тази година в пролетното издание на пловдивския панаир участват 291 фирми и експонати от 23 държави – Австрия, Беларус, България, Великобритания, Германия, Гърция, Индия, Индонезия, Испания, Италия, Китайски Тайпе, Косово, Полша, Република Молдова, Румъния, Словашка република, Сърбия, Турция, Унгария, Франция, Чешка република, Швейцария, Япония. С официални участия се представят държавите Индонезия, Полша и Унгария.
Бизнесът среща бизнеса е новата формула на изложението през тази година, за разлика от досегашната практика, при която то беше ориентирано към стоки и услуги за крайния потребител. Големите панаири в Европа също са ориентирани към специализирана публика, което, според организаторите, е начин да се осигури по-добро представяне на стоките и услугите за масова употреба, както и на машините и технологиите за тяхното производство.
В рамките на изложението през тази пролет са организирани 10 специализирани изложби, като за първи път ще се проведе и конкурс Избор на потребителя и дни на кафето.
Конкурсът Избор на потребителя ще се проведе в няколко основни раздела – месни продукти, млечни продукти, консерви, хляб и сладкарски изделия, пиво и кафе.
В официалната програма на изложението са включени няколко тематични семинара и кръгли маси, както и българо-турска кооперационна борса.

Още новини