Начало Новини Актуално Министър Тотю Младенов открива пътуваща фотоизложба в Стара Загора

Министър Тотю Младенов открива пътуваща фотоизложба в Стара Загора

Актуално

Тотю Младенов

На 28 юни от 11,00 часа пред сградата на Община Стара Загора ще бъде открита пътуващата фотоизложба С нас те направиха първата крачка и успяха. Чрез нея Министерството на труда и социалната политика, в качеството си на управляващ орган на Оперативна програма Развитие на човешките ресурси (ОП РЧР), постави старта на своето Годишно информационно събитие за 2012 г.

Изложбата, която ще бъде разположена в центъра на града на 28 и 29 юни, ще бъде открита от министър Тотю Младенов, кмета на Стара Загора Живко Тодоров и областния управител Недялко Недялков, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В рамките на фотоизложбата, 40 фотографии разказват човешките истории на съвсем малка част от над 650-те хиляди българи, възползвали се от възможностите по ОП РЧР, и представя резултатите от успешни проекти, реализирани в рамките на 141 схеми, финансирани със средства от оперативната програма.

Фотоизложбата ще се съпътства и с провеждането на Ден на отворени врати на ОП РЧР. Желанието на екипа на програмата е да даде възможност на всички заинтересовани лица – бенефициенти, представители на целевите групи, медии, широката общественост, да разговарят директно с експертите и да се запознаят с напредъка по изпълнението й, с процедурите, които предстои да се обявят, или да се включат в състезания, целящи да популяризират ОП РЧР в България.

Отново на 28 юни в 12.00 часа в сградата на Българо-германския център за професионално обучение (БГЦПО), ул. Армейска 7 министър Младенов ще открие и среща с бенефициенти и бизнеса, които вече изпълняват проекти, получили финансиране по Оперативната програма Развитие на човешките ресурси или проявяват интерес към възможностите, осигурявани от оперативната програма. След срещата с бизнеса министър Младенов ще връчи сертификатите на курсисти - заети лица, завършили успешно курсове, финансиране по схема Аз мога повече на ОП РЧР и провеждани от БГ ЦПО в Стара Загора

Още новини