Начало Новини Актуално Министър Тотю Младенов откри пътуващата изложба С нас те направиха първата крачка и успяха

Министър Тотю Младенов откри пътуващата изложба С нас те направиха първата крачка и успяха

Актуално

Министър Тотю Младенов откри пътуващата изложба С нас те направиха първата крачка и успяха

В Община Стара Загора са изпълнени проекти за над 2 млн. лева, а в Област Стара Загора за над 4 млн. лева по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси (ОП РЧР). Това стана ясно днес в Стара Загора по време на официалното откриване на пътуващата фотоизложба С нас те направиха първата крачка и успяха, организирана от Министерството на труда и социалната политика, в качеството си на управляващ орган на ОП РЧР.

На събитието присъстваха министър Тотю Младенов, народният представител Пламен Русев, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, председателят на ОбС Емил Христов, областният управител Недялко Недялков, общински съветници, граждани и др.

В рамките на фотоизложбата, 40 фотографии разказват човешките истории на съвсем малка част от над 650-те хиляди българи, възползвали се от възможностите по ОП РЧР и представя резултатите от успешни проекти, реализирани в рамките на 141 схеми, финансирани със средства от оперативната програма.

ОП Развитие на човешките ресурси е с много бенефициенти – работещи и безработни, хора с увреждания, ученици, студенти, докторанти и др., посочи министър Младенов. Тя е изключителна възможност за местната власт, за бизнеса и хората. В тази изложба показваме отделни съдби на обикновени хора, които са се възползвали от възможностите на програмата. Призовавам всички да бъдат активни. До момента са реализирани 239 проекта за над 30 млн. лв. за подобряване условията на труд. Подпомагаме бизнеса чрез поемане на заплати, осигуровки, обучение и др. и е важно именно той да бъде по-активен. Според статистиката всеки десети българин се е възползвам от възможностите на програмата, информират от пресцентъра на община Стара Загора.

За последните осем месеца от началото на мандата община Стара Загора е наела на работа по ОП РЧР 140 души, които са били безработни, каза кметът Живко Тодоров. В момента кандидатстваме за още хора, което е добра възможност.

Изложбата ще остане пред сградата на община Стара Загора два дни – 28 и 29 юни, като се съпътства от информационен ден със специалисти. Те ще отговарят на въпроси на гражданите и ще ги насочват към възможностите, от които могат да се възползват по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси.

Министър Тотю Младенов - С нас те направиха първата крачка и успяха

Още новини