Начало Новини Актуално Министър Нона Караджова ще открие нов модул към системата за ранно предупреждение в Стара Загора

Министър Нона Караджова ще открие нов модул към системата за ранно предупреждение в Стара Загора

Актуално
Стара Загора

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие на 17 декември в 12.00 часа нов модул към системата за ранно предупреждение в РИОСВ - Стара Загора. Екоминистърът ще представи работата му пред научната общност, партньори и журналисти.

Софтуерът ще предоставя 48-часова предварителна информация за възможни замърсявания с азотен диоксид на въздуха на град Стара Загора.
Модулът представлява физико-статистически модел, който дава връзка между атмосферните параметри в Стара Загора и замърсяването на въздуха в града по показател азотен диоксид, съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Стара Загора. Той е изработен от екип от специалисти на Националния институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките по поръчка на Министерството на околната среда и водите. Информацията за прогнозните нива на азотния диоксид ще даде възможност на екпертите от Регионалната инспекция и останалите отговорни институции да предприемат адекватни мерки по ограничаване на замърсяването и предотвратяване влиянието му върху човешкото здраве.
В 10.00 часа министър Караджова ще посети Дома за деца, лишени от родителска грижа Теофано Попова в град Стара Загора. Всички 40 деца от дома ще получат спално оборудване и лично подбрани от министър Караджова индивидуални подаръци.
Министър Нона Караджова за втора поредна година ще направи дарение в дом Теофано Попова в Стара Загора. Първото й посещение при децата от този дом беше през декември миналата година, когато министърът дари уреди за кухненския бокс, две компютърни конфигурации и книжки и лакомства за децата.
 

Още новини