Начало Новини Актуално Министър Младенов ще пререже лентата на ремонтирания Дом на инвалида

Министър Младенов ще пререже лентата на ремонтирания Дом на инвалида

Актуално

На 30 септември 2011 г. ще се състои церемония по официалното приключване на втория етап от ремонта на Дома за възрастни хора с физически увреждания с отделение за рехабилитация (ДВФУ) в Стара Загора. На тържеството е потвърдил участието си министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, съобщи инж. Митьо Славов, директор на Дирекция "Строителство и инвестиции".

С няколко дни преди срока фирмата изпълнител "Суперстрой - инженеринг" ЕООД, Ямбол, е съобщила за приключване на строителните и ремонтните дейности при доказано качество, пише вестник Старозагорски новини.
Отпуснатите средства от Министерството на труда и социалната политика чрез Проект "Красива България" са 500 000 лв., а съфинансирането от общинския бюджет - 100 000 лв. Фирмата спечели търга с 317 000 лева, без ДДС, с което се прави икономия за повече от 120 000 лв., за cрок от 75 дни. Гаранционният срок е 120 месеца (10 години).
Ремонтирани бяха 110 стаи на домуващите, кухня, складове за продукти, кинозала и частичен ремонт на котелното помещение.
Всички ремонтни действия са изпълнени съгласувано с домсъвета и домуващите.
Първият етап на ремонта на Дома за 500 000 лева бе изпълнен в края на миналата година. Бе подменена изгнилата дограма - врати и прозорци - с PVC. Тогава възникнаха конфликти поради недоуточняване на някои детайли, съобразени със спецификата на домуващите. Сега подобни инциденти няма.

Още новини