Начало Новини Актуално Министър Младенов гостува на многодетното семейство от село Кънчево

Министър Младенов гостува на многодетното семейство от село Кънчево

Актуално

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов и областният управител Йордан Николов посетиха в казанлъшкото село Кънчево многодетното семейство Цанка и Иван Палови. Семейството има 13 деца, заедно с родените наскоро близначета. За съдбата на многолюдната фамилия министърът научил от телевизионни репортажи и решил на място да се запознае с него.

Младенов им подари два телевизора, два компютъра, мобилен телефон, книги, дрехи и играчки. Жеста си той обясни с факта, че се възхищава на начина, по който семейството отглежда децата, и като подкрепа за отговорното родителство. Чрез фонд "Социално подпомагане" министърът връчи дарение на стойност 2000 лв. В акцията се включиха и Асоциацията на индустриалния капитал в България и Българската стопанска камара, които осигуриха 700 лв. Старозагорските депутати от ГЕРБ Нели Калнева, Живко Тодоров, Недялко Недялков, Емил Караниколов и Иван Колев подпомогнаха семейството с 500 лв., а областният управител донесе на малчуганите лакомства и ученически пособия, пише вестник Старозагорски новини.

По време на 20-минутния си престой в дома на Цанка и Иван социалният министър се интересуваше дали децата ходят на училище, имат ли трудности, какъв е транспортът до училище, как се справят с финансите, намират ли подкрепа от различните социални и държавни институции.
"Таткото как се чувства? Дойде ти малко нанагоре, а?", с тези думи Тотю Младенов се обърна към Иван Палов. Скорошно оздравяване на бабата в дома, която дава сериозно рамо в отглеждането на децата, пожела Младенов и поощри децата в семейството за техните успехи в училище.
"Това семейство ни показва как трябва да живеем, в тежки времена е необходима солидарност", каза Младенов и акцентира върху подкрепата, която трябва да се оказва на многодетните семейства от държавата,местната власт и бизнеса.
По време на визитата си в Кънчево социалният министър се срещна и с кмета на селото Кольо Иванов. Работна среща е била проведена и с областния управител. Младенов и Николов са разговаряли за работата по социални проекти, включени в Областната стратегия за социални услуги. Обсъдена е била и ситуацията в "Ремотекс" и "Брикел", където имаше социално напрежение през миналата година.

Още новини