Начало Новини Актуално Министър Динкова събра туристическите атешата на разговор за външните пазари

Министър Динкова събра туристическите атешата на разговор за външните пазари

Актуално

Няма намаляване на броя туристи от Германия, Полша и Турция. Това отчетоха пред министър Зарица Динкова, туристическите аташета, които представляват Министерството на туризма в тези страни. "Вие сте посланиците на България зад граница и аз ще разчитам на вашата експертиза, за да повишим броя на туристите от тези ключови за нас пазари", заяви министър Зарица Динкова.

Настоящият сезон е предизвикателство за немския пазар, заяви аташето ни в Германия Тихомир Патарински. В момента се отчита леко задържане на резервациите Last Minute, но то може да бъде компенсирано. Променя се очакването на германските туристи към желаната от тях ваканция. Голяма част от тях търсят устойчиви екологични предложения и възможности за приключенски туризъм. Това е и причината в момента много хотели в България да са добре запълнени с немски туристи, а други да отчитат отлив. Данните на туроператорите в Германия показват, че през този летен сезон се очаква до 5% ръст спрямо 2022 г.

Масовите туристи от Полша са семейства с няколко деца, а интересът към България и тази година е традиционно висок, подчерта туристическото ни аташе в страната Николай Костов. Нарства и броят на пътуванията, но до собствени жилища, които поляците са закупили у нас. За тях България е любима и безопасна дестинация. Те предпочитат страната ни, въпреки че през този сезон на полския пазар са навлезли няколко нови туроператора, които буквално предлагат оферти, с които правят дъмпинг на пакетите у нас

Източник: Агенция КРОСС

Още новини