Начало Новини Актуално Министър Цветанов ще вземе решение кой да ръководи полицията в Стара Загора в понеделник

Министър Цветанов ще вземе решение кой да ръководи полицията в Стара Загора в понеделник

Актуално
Директорът на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи в Стара Загора комисар Тончо Михайлов е отстранен. Това обяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който днес беше на посещение в Силистра, цитиран от paralel44.info. Причината за уволнението е, че Михайлов е настанил проверяващ екип от инспектората на МВР в стая, оборудвана с технически средства за наблюдение и подслушване.

Тончо Михайлов

Направо съм изумен докъде е стигнала арогантността на този директор, за да запази поста си. По случая съм разговарял и с главния прокурор Борис Велчев, допълни вътрешният министър Цветан Цветанов, съобщава още paralel44.info.

В късния следобед на 3 септември от пресцентъра на МВР обявиха, че в хода на проверка на Дирекция “Инспекторат” в Стара Загора е установено нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства (СРС). Работата за пълното изясняване на случая продължава.
Служители на Дирекция “Инспекторат” са били командировани в ОДМВР-Стара Загора, за да работят по проверка, назначена от министър Цветанов. Поводът - сигнали, касаещи дейността на директора на областната дирекция комисар Тончо Михайлов. След отиването на служителите на инспектората на място, директорът Михайлов им е предоставил помещение за срещи с подалите сигналите полицаи. В хода на работата са се появили съмнения за изтичане на информация.
Вчера със заповед на министър Цветанов екип на Дирекция Оперативно-техническа информация (ДОТО) е бил изпратен в Стара Загора. Направената от експертите проверка установила, че предоставеното помещение е оборудвано със специални разузнавателни средства, даващи възможност разговорите да се следят от съседна стая.
За случая е сезирана прокуратурата. Проверката за пълното изясняване на случая продължава.

Министърът ще вземе кадрово решение за дирекцията в Стара Загора след личен разговор с комисар Михайлов в понеделник, се казва в съобщението на пресцентъра на МВР.

В Силистра министър Цветанов обяви, че Ивелин Статев е новият директор на ОД на МВР в крайдунавския град. Статев заменя на този пост дългогодишния директор на полицията Краснодар Нончев. Цветан Цветанов отправи и благодарност към служителите на дирекциите в Благоевград и Бургас, заради разкритите наскоро тежки убийства.

 

 

 

Още новини