Начало Новини Актуално Министър Цветанов разкри: Лице, свързано с незаконен алкохол, било в приятелски отношения с бившия директор на ОДМВР

Министър Цветанов разкри: Лице, свързано с незаконен алкохол, било в приятелски отношения с бившия директор на ОДМВР

Актуално

На 8 и 9 октомври т.г. бяха иззети близо 9000 бутилки незаконен алкохол, над 6000 от които от склад в кв."Индустриален",чийто стопанин визира министър Цветанов.

На 8 и 9 октомври при специализирана полицейска операция, с участието на ТД НАП - Стара Загора, и Регионалната митническа дирекция - Пловдив, са иззети 8902 бутилки с над 100 вида високоградусов алкохол без акцизен бандерол или облепени с бандерол с изтекъл срок на валидност. Част от него най-вероятно е контрабанден внос, тъй като бутилките били открити в кашони с надпис "Белина", пише вестник Старозагорски новини.
Най-голямото количество - над 6000 бутилки - е иззето от склад на старозагорска фирма в кв."Индустриален", стопанисвана от 39-годишния Д.И. и 40 г. Р.Б. от Стара Загора. Според неофициалната информация, складът се стопанисвал от Румен - Малкия Мук, и негов съдружник.
"За мен е много добре това, което вече постигнахме като резултат - съобщи вчера в Стара Загора министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, визирайки кадровата промяна, извършена в ОДМВР - Стара Загора, и освобождаването на досегашния й шеф - комисар Тончо Михайлов. - Това лице, което е свързано с този алкохол, има някаква съпричастност към приятелските отношения с бившия директор на ОДМВР - Стара Загора", каза в прав текст министърът. Въз основа на резултатите от извършените до този момент проверки, Цветанов е категоричен, че има безспорни данни за злоупотреби при работата на ОДМВР - Стара Загора. "Надявам се, че всичко, което ще направим на територията на Старозагорска област, ще бъде единствено и само да върнем доверието на МВР към хората и с действията си да гарантираме сигурността и спокойствието им", каза още вътрешният министър.
По данни на пресцентъра на ОДМВР, 800 от близо 9000 бутилки от незаконния алкохол са намерени в склад на 32-годишна търговка от Стара Загора. А други 2000 - в стопанска постройка в района на бившето ТКЗС на с.Ново село, община Стара Загора. Пак по данни на полицията, тя се стопанисва от 37-годишния С.Р. Сред бутилките има 50-годишна отлежала ракия със складова цена 500 лв. Неофициалната информация гласи, че всъщност става дума за кметския наместник на с.Ново село Стоян Стоянов.
Вчера той съобщи пред "Старозагорски новини", че от близо една година е отдал помещението под наем на частна старозагорска фирма, различна от тази на Румен - Малкия Мук. Стоянов е категоричен, че няма нищо общо с арестуваните 2000 бутилки незаконен алкохол, тъй като те били собственост на наемателя. Кметският наместник разкри и една доста любопитна подробност, а именно, че алкохолът стоял там от близо година(!?).
В стопанисвания от Стоянов селски обект, за който той твърди, че е отдаден под наем, е намерен и иззет и лек автомобил БМВ, на който е констатирана интервенция в областта на рамата (най-вероятно стана дума за пренабити номера). Пред "Старозагорски новини" кметският наместник съобщи, че автомобилът е негов, купен преди пет години -втора употреба, и стои в склада, защото от няколко месеца е катастрофирал. Но иначе бил напълно законен...
Каква е истината, ще стане ясно в хода на разследванията. От ОДМВР съобщават, че по случая са образувани 3 досъдебни производства.

Още новини