Начало Новини Актуално Министър Цветанов: Има много въпросителни около случая в Горна Оряховица

Министър Цветанов: Има много въпросителни около случая в Горна Оряховица

Актуално

Трябва да се прегледа всичко, което ни е дадено като експертиза, и да видим защо се получи това несъответствие между разговорите, които бяха водени, и данните от експертизата, коментира в Стара Загора вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов случая с мъртвото бебе в Горна Оряховица. Бяха обявени резултатите от петорната съдебно-медицинска експертиза.

Според проф. Тодор Чернев, един от лекарите, участвали в експертизата, няма данни за лекарска грешка и че бебето на 17-годишното момиче е родено мъртво. Припомняме, че четирима лекари от Горна Оряховица бяха задържани и разпитани, а прокуратурата във Велико Търново разреши да бъдат разсекретени СРС-та по случая, които вътрешният министър прочете в НС.
"В първите часове се говори за живо дете, което мърда. Говори се, че детето трябва да бъде премерено и то трябва да бъде под 500 грама, а трупчето преди аутопсията тежи над 700 грама. Експертизата доказва, че майката е била бременна в 24-тата - 25-ата седмица, а не в 21-вата", добави Цветанов.
Има много въпросителни и защо по този начин са говорили лекарите, или става дума за липса на професионализъм, защото не смятам, че един гинеколог не може да прецени дали детето е мъртво, или не, и на 17-ия час да го слага в кувьоз, посочи още той, пише вестник Старозагорски новини.

По думите му, при подадената информация и контрола на специалните разузнавателни средства единственият полезен ход е бил да се разпитат всички лекари, които имат отношение към случая.

Още новини