Начало Новини Актуално Министър Цветанов идва в ОД на МВР - Стара Загора за да назначи новия началник на полицията

Министър Цветанов идва в ОД на МВР - Стара Загора за да назначи новия началник на полицията

Актуално

В понеделник в 8.30 часа вицепремиерът и министър на МВР Цветан Цветанов ще се срещне със състава на ОДМВР - Стара Загора. Половин час по-късно Цветанов ще даде брифинг, информира регионалният говорител на МВР. В събота вътрешният министър съобщи, че в понеделник ще бъде назначен новият директор на ОДМВР - Стара Загора.

Най-вероятно на сутрешната си среща със състава на областната дирекция Цветанов ще представи новия полицейски шеф. Засега не е известно дали ще има други кадрови промени в областната структура. Пак в понеделник, но на 7 септември т.г., министърът освободи от директорския пост комисар Тончо Михайлов. Причината беше нерегламентирано използване на специални разузнавателни средства, монтирани в помещение, където са работили служители от Инспектората на МВР, изпратени в Стара Загора да разследват сигнали срещу комисар Михайлов.

Проверките около скандалния казус продължават. За всички констатирани нарушения, свързани с ръководенето на старозагорската МВР-дирекция, ще бъде сезирана прокуратурата, уточняват от пресцентъра на МВР.

Още новини