Начало Новини Актуално Министър Цветан Цветанов откри Второ РУ Полиция

Министър Цветан Цветанов откри Второ РУ Полиция

Актуално

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, директорът на ОД на МВР комисар Алекси Алексиев и кметът проф.Светлин Танчев прерязаха лентата на новото Второ РУ "Полиция" в Стара Загора.  
Комисар Алексиев припомни, че заслуга за изграждането имат двамата предшественици на министър Цветанов - Румен Петков и Михаил Миков, както и предишното ръководство на Oбщина Стара Загора в лицето на кмета д-р Евгений Желев.

"Полицията в Стара Загора се сдоби с нова, модерна сграда и съвременни условия на труд, а гражданите на Стара Загора и 29 населени места - нова институция, която ще им осигури по-достъпно и по-ефикасно полицейско обслужване", подчерта комисар Алексиев. Той благодари на Общинския съвет и Община Стара Загора за безвъзмездното предоставяне на терена и прилежащата сграда, върху които е изградено новото районно управление, на "Главбулгарстрой инженеринг" и арх. Никола Маслинков за уникалния проект, както и на главния изпълнител "Лесоинвест" ЕООД, пише вестник Старозагорски новини.
"Това е най-модерното районно полицейско управление в България, вие имате честта да работите тук и ви желая успех в професионален и личен аспект. Ръководството на МВР се отнася изключително сериозно към подобряване условията на работа и обслужването на населението. Да се надяваме, че необходимостта от търсенето на полицията при разкриване на определени престъпления ще бъде по-малка", обърна се към бъдещите служители в новата структура вицепремиерът и министър на външните работи Цветан Цветанов. Той пожела през 2011 година доверието в полицията да се гради на реално свършената работа и на подобряването на обслужването.
На церемонията по откриването присъстваха Илиана Иванова - депутат от Европейския парламент, кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев, областният управител Йордан Николов, председателят на Общински съвет - Стара Загора, Тенко Руканов, зам.-областните управители Димитър Драчев и Галина Стоянова, ръководителите на съдебната власт и държавните институции в областта, представители на местната власт и неправителствените организации и медиите.

Стара Загора беше единственият областен център, в който имаше само едно районно полицейско управление. Новото РУ "Полиция" реално ще започне работа през януари 2011 година. В него ще работят 122-ма служители, които ще осигуряват спокойствието на повече 80 000 граждани от западните квартали на града и 29 села. В сградата е разположен и административен център за обслужване на гражданите, в който са обособени звената за издаването на  документи за самоличност и контрол на общоопасните средства. Предстои в новата сграда да се премести и Отрезвителят.
За началник на новото управление е назначен главен инспектор Деан Петров - досегашен началник на РУ "Полиция" в Чирпан.

Още новини