Начало Новини Актуално Министър Богданов и посланикът на Алжир обсъдиха нови сфери на сътрудничество

Министър Богданов и посланикът на Алжир обсъдиха нови сфери на сътрудничество

Актуално

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и посланикът на Алжирска демократична и народна република Н.Пр. г-н Мехила Месауд проведоха среща , на която обсъдиха двустранните отношения и нови сфери на сътрудничество между двете държави.

Двамата разговаряха за възможността през следващата година да се организира 21-та сесия на Смесения българо-алжирски комитет за икономическо, научно и техническо сътрудничество, чийто домакин следва да бъде България.

По време на срещата министър Богданов и посланик Месауд изразиха задоволство от съществуващите добри отношения между страните. Двамата акцентираха на сериозния ръст в търговията между България и Алжир през последните години и се съгласиха, че съществува потенциал за увеличаване дела на стоките с висока добавена стойност.

Богданов и посланикът на Алжирска демократична и народна република се обединиха около това, че трябва да се търсят нови сектори на сътрудничество, в които български фирми могат да се включат с дейности в Алжир. Икономическият министър предложи да бъде организирана онлайн среща с представители на автомобилната индустрия, ИТ секторът и сферата на изкуствения интелект, които са сред водещите в страната ни.

Още новини