Начало Новини Актуално Миньорите нямат основание за недоволство, смята премиерът

Миньорите нямат основание за недоволство, смята премиерът

Актуално

Миньорите няма от какво да са недоволни, каза вчера министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти при откриването на надлеза на магистрала Тракия до новозагорското село Дядово. Той добави, че нищо не е обещавал, а миньорите вземали едни от най-високите заплати, коледни премии от 1300 лева и бонуси за храна и отопление, което е повече от вицепремиера. Искам да кажа, че въглищата са на държавата, на всички българи.

Ние тази година вдигаме пенсии, майчински, вдовишки, минимална заплата. Трябват пари за инфраструктура. Ако работниците във всяко предприятие, което е на печалба, кажат ние си искаме парите, с какво ще вдигнем пенсиите и всичко останало?! Дянков ако ми каже - аз съм постигнал 2.1% дефицит вместо 2.5%, т.е. 400 млн. разлика, дай ми 4 млн. бонус, съгласни ли сте да ги дам?!, каза още премиерът.

Според него това е демокрация - щом при това заплащане могат да излязат да стачкуват. Но ако мениджмънтът е обещал нещо, което не си го изпълнява, ще ги изпъдя, закани се Борисов.

Той припомни още, че благодарение на него, на неговата воля и желание и с големи благодарности към Нона Караджова Брикел продължава да работи и няколко хиляди работници и миньори трябва да ни благодарят всеки ден за спасените работни места.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини