Начало Новини Актуално Минималната работна заплата се очаква да бъде повишена след 1 юли 2011 г.

Минималната работна заплата се очаква да бъде повишена след 1 юли 2011 г.

Актуално
2011 по-висока заплата

Около десет големи работодатели вече се обявили, че ще създават нови работни места. Сред тях са заводът за автомобили в Ловеч, Девня Цимент, Шишеджам, японска компания в Ямбол, която има намерение да разшири производството си и др., това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Мерките на пазара на труда, намаляването на безработицата и социално слабите, както и работата по плана за деинституционализация са сред приоритетите на министерството за следващата година.
Според Младенов след 1 юли 2011 г. ще има ръст на минималната работна заплата.

В своя отчет за 2010 г. министър Тотю Младенов отчете, че в тежката за всички българи 2010 г. е възстановен социалният диалог, осъществена е пенсионната реформа, средногодишната безработица е 9,4 на сто, с два пункта по-ниска от заложената в бюджета за тази година.

По думите на Младенов министерството е положило максимални усилия да смекчи ефекта от кризата, пише Investor.bg. Според министъра, ако хората се възползват от мерките по оперативните програми и големи работодатели осъществят намеренията си за създаване на работни места, ситуацията на пазара на труда през следващата година ще е по-добра.

Още новини