Начало Новини Актуално Мини Марица изток закупи последно поколение багери

Мини Марица изток закупи последно поколение багери

Актуално
Нови багери

Последно поколение еднокофови багери закупи Мини Марица изток ЕАД. Верижните машини са от най-актуалната девета серия на HYUNDAI и се внасят за пръв път в България. Моделът беше представен на щанда на южнокорейския производител по време на есенното издание на Международния панаир в Пловдив. Три от новите багери вече са доставени в рудниците, като се очаква доставката и на останалите три.

Оборудвани са с най-модерната електронна система за оперативен контрол и диагностика. Първите три от машините са допълнително оборудвани с хидравличен чук за обработване на твърдите включения по работните забои, както и стари бетонни конструкции на пътя на минните работи, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество. Новата техника ще замени морално и физически остарелите багери, с които се работи сега.

Комфортни, ефективни и удобни за работа. С такива машини се стремим да възобновим парка на дружеството. Въгледобивът по открит способ е спeцифична дейност и условията на работа са от изключително значение за мотивиране на персонала ни, сподели инж. Евгени Стойков, изпълнителен директор на Мини Марица изток ЕАД.

Такъв тип техника не е закупувана през последните пет години в дружествето. Доставката ще обезпечи изключително важната дейност на участъците водоотлив в трите рудника. Наличието на специализирана техника за поддръжка на хидротехническите съоръжения от Системата за отвеждане водите на река Овчарица извън целика, е една от най-важните предпоставки за предотвратяване на рискови ситуации през есенно-зимния период, когато валежите са по-обилни.

Още новини