Начало Новини Актуално Мини Марица изток закупи нови багери за поддръжка на водоотливната система

Мини Марица изток закупи нови багери за поддръжка на водоотливната система

Актуално
Багери

Още три еднокофови багери закупиха Мини Марица изток ЕАД от деветата серия на южнокорейския производител Hyundai в изпълнение на Инвестиционната програма в раздела й за подмяна на технологичната механизация. Такъв тип техника не е закупувана през последните пет години в дружеството.

Моделът е оборудван с най-модерната електронна система за оперативен контрол и диагностика. С доставката на първите шест през октомври миналата година, новите верижни машини стават девет. След представянето на модела по време на есенното издание на Международния панаир в Пловдив, първите багери внесени в България са в Мини Марица изток, съобщиха от пресцентъра.

Предотвратяването на рискови ситуации през есенно-зимния период е важно за нормалното протичане на технологичния процес в мините и за ефективността на работата им. Изводите от кризисната ситуация при наводненията в началото на февруари тази година и новата техника повишават готовността за решаване на кризи.
Еднокофовите багери ще се използват за поддръжка на хидротехническите съоръжения от системата за отвеждане на водите на река Овчарица извън целика и ще заменят морално и физически остарялата технологична механизация в участъците Водоотлив на трите рудника. Оборудвани са допълнително с тесни кофи за канавки и с предпазни решетки за предните стъкла. Багерите разполагат с възможности за работа и в разкривните участъци.

Още новини