Начало Новини Актуално Мини Марица изток подари на Стара Загора най-големия на Балканите фитнес на открито (видео)

Мини Марица изток подари на Стара Загора най-големия на Балканите фитнес на открито (видео)

Актуално

Фитнес на открито

Мини Марица изток ЕАД подари на Стара Загора най-големия на Балканите фитнес на открито. Той се намира на площадката на върха на парк Митрополит Методий Кусев, известен като Аязмото. Фитнесът беше открит от кмета на Стара Загора Живко Тодоров, градоначалника на Страсбург Ролан Рийс, зам.-министъра на спорта Иван Ценов и изпълнителния директор на въгледобивното дружество инж. Евгени Стойков.

Още преди официалната церемония, площадката беше пълна с деца от спортни клубове и техни родители. Уредите са многофункционални и са подходящи за малки и големи.

Тук още подрастващите могат да започнат тренировки на открито и на чист въздух. Към този тип фитнеси има голям интерес, затова ще продължим да поставяме още спортни съоръжения. Ще направим стрийт фитнеси и за професионалисти, каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Пожелавам на всички да се възползват от този бял дроб на Стара Загора и от тази чудесна площадка, обърна се към присъстващите кметът на френския град.

Фитнес площадката е дарение от въгледобивното дружество по повод 60-годишнината от създаването му, но и заради желанието ни да предоставим възможност за спорт и отдих както на нашите служители, така и на всички граждани на Стара Загора, заяви инж. Евгени Стойков, изпълнителен директор на Мини Марица изток.
Модерната фитнес площадка ще бъде охранявана.Фитнес

Още новини