Начало Новини Актуално Мини Марица изток направи дарение на библиотека

Мини Марица изток направи дарение на библиотека

Актуално
Дарение на книги

Най-голямото дружество за открит въгледобив в страната Мини Марица изток ЕАД дари на Общинска библиотека Алдин Алдинов – Раднево 618 книги. 217-те заглавия художествена, историческа и философска литература, както и публицистика от 155-има български и чужди автори допълниха фонда на библиотеката.

Изпълнителният директор на Мини Марица изток ЕАД Тодор Тодоров връчи грамота за дарението на кмета на община Раднево д-р Юлиан Илчев на 19 октомври, Ден на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на миньорите и целия българския народ, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във Ваше лице виждам поддръжник на духовността. За пръв път мините правят такова дарение на жителите на община Раднево, което е безценен жест в толкова трудно време, благодари кметът и от името на жителите на общината. Читателите на градската библиотека ще имат възможността да се запознаят и да ползват книги на автори като Алън Акселрод, Джавахарлал Неру, Исак Паси, както и с произведенията на имена от българската и световна класика – Уилям Шекспир, Йожен Сю, Богомил Райнов, Михаил Берберов, Ангел Каралийчев и др.

дарение

Още новини