Начало Новини Актуално Мини Марица изток и ТЕЦ Марица изток 2 осигуриха модерен апарат за Университетска болница

Мини Марица изток и ТЕЦ Марица изток 2 осигуриха модерен апарат за Университетска болница

Актуално
Стара Загора

На 15 декември от 12,30 часа областният управител на Стара Загора Йордан Николов ще участва в откриването на специализиран диагностичен кабинет в Университетска болница – Стара Загора, оборудван с бодиплетизмограф за диагностика на дишането. Съвременната диагностична апаратура на стойност 114 000 лв. е закупена със средства, осигурени от Мини Марица изток ЕАД и ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД.

Разкриването на специализирания кабинет е предвидено в Програмата за опазване здравето на населението от замърсяването на околната среда в района на област Стара Загора, приета с решение на Министерски съвет от  29.12.2008 година. Мерките, заложени в програмата предвиждат създаване на добри условия за диагностика, лечение и профилактика на децата и учениците със заболявания на горните дихателни пътища, подлежащи на диспансерно наблюдение, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Бодиплетизмографът е разположен в кабинет за функционална диагностика на дишането в приемно-диагностичния блок на УМБАЛ – Стара Загора.

Още новини