Начало Новини Актуално Мини Марица изток ЕАД дава 25 000 лв. за медицинска апаратура на МБАЛ - Гълъбово

Мини Марица изток ЕАД дава 25 000 лв. за медицинска апаратура на МБАЛ - Гълъбово

Актуално
Мини Марица изток ЕАД

Мини Марица изток ЕАД пое два ангажимента в рамките на своята корпоративна социално отговорна политика. На първото за тази година заседание на Съвета на директорите бе взето решение за отпускане на финансови средства в размер на 25 000 лв. за закупуване на анестезиологичен апарат на Многопрофилната болница за активно лечение – гр. Гълъбово.

В гълъбовска община живеят над 600 от работниците и служителите на най-голямата компания за открит въгледобив в страната. По този начин мениджърският екип още веднъж безспорно показа, че най-ценният ресурс - това са хората, съобщиха от пресцентъра на въгледобивното дружество.
На 19 януари започна почистване на канал от северната страна на село Обручище, община Гълъбово за оттичане на водите към р. Соколица, с което да се разреши дългогодишния проблем с наводняванията на къщите в селото. Отводнителното съоръжение ще изпълнява две функции: да спира водите, преминаващи през селото към реката, и да обира повърхностните води, които образуват малки езерца, пресичайки хумусния слой.
За целта се използва наемна механизация, тъй като наличната във въгледобивната компания е ангажирана пряко с производствения процес и е необходима за нормалната работа по добив на въглища.

Още новини