Начало Новини Актуално Милена Желязкова е новата Царица Роза в Казанлък

Милена Желязкова е новата Царица Роза в Казанлък

Актуално

19-годишната Милена Желязкова бе избрана за "Царица Роза" на Казанлък тази година. Красавицата се яви в конкурсната програма със състезателен номер 7. Общо 16 момичета на 19 години от различни казанлъшки училища спориха за царската корона.

Новата царица беше избpана малко преди 23 часа в петък вечерта на церемония в Дом на културата "Арсенал".
Абитуриентката от най-голямото училище в община Казанлък -СОУ "Екзарх Антим Първи", получи 147 точки от максимално възможни 160, дадени й от 8-членното жури, назначено със заповед на кмета на общината Стефан Дамянов.
Новоизбраната царица впечатли журито с оригинален японски тоалет и идеи за добри каузи.
Милена Желязкова е зодия "Водолей", дъщеря на банкова служителка и районен инспектор в РПУ-Казанлък. Мечтае да учи японистика или политология.  
За първи път в журито за избор на "Царица Роза", но без право на глас бе допуснат и родител на една от участничките. Според информация на "Старозагорски новини", лично претендентките за короната тази година настояли в журито да има и родител, тъй като се притеснявали от манипулация на избора.
За подгласнички на тазгодишната казанлъшка царица бяха избрани Румяна Секулова от ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт и Виктория Милева от ХГ "Св.Св. Кирил и Методий". Двете момичета събраха съответно 136 и 134 точки.
Трите казанлъшки красавици, освен титлите, получиха многобройни подаръци от спонсорите на Празника на розата. Сред тях е и традиционният дар на Посолството на Япония в България - пътуване на царицата до Страната на изгряващото слънце.
Конкурсът за "Царица Роза" се организира от Община Казанлък и фондация "Българска роза". Конкурсът за избор на най- красивата казанлъшка абитуриентка събира много страсти на гражданите и се провежда вече 44 години.
Новоизбраната "Царица Роза", заедно със своите подгласнички, ще води празничното шествие по улиците на Казанлък идната неделя - 6 юни, когато е кулминацията на празниците на розата.

Още новини