Начало Новини Актуално Микроязовирите в община Казанлък ще бъдат с паспорт

Микроязовирите в община Казанлък ще бъдат с паспорт

Актуално
Среща в община Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова се срещна с арендаторите на микроязовири в общината по повод проверката, направена от комисия, която е обходила всички 25 микроязовира в общината. Направените констатации са, че повечето от микроязовирите се нуждаят от почистване, предимно от растителността. Голяма част от тях в момента са празни, но преди да бъдат напълнени и зарибени, е необходимо сериозно почистване.

Някои от тях имат предписание и за преливниците, съобщиха от пресцентъра на Общината. За всички арендатори е важно да представят две разрешения – от Басейнова дирекция за ползване на микроязовира и от Агенцията по рибарство и аквакултури за отглеждането на риба. Това напомни на арендаторите кметът и акцентира върху дейността им за подобряване състоянието на стопанисваните от тях водни обекти с цел преди всичко осигуряване безопасност на хората.

Галина Стоянова прие предложенията на кмета на с. Шейново Николай Терзиев. Той препоръча в комисиите по провеждане на търгове за отдаване под наем на микроязовирите да участват съответните кметове на населени места. Второто предложение е в срок до 1 месец да се направи втора проверка на микроязовирите на територията на общината, в която да участва и арендаторът на съответния обект, и кметът на населеното място.

Галина Стоянова обяви, че в най-скоро време ще се направи паспорт на всеки микроязовир, след което тези, които в момента не се стопанисват, ще бъдат обявени на търг за отдаване под наем.

Още новини