Начало Новини Актуално Михаел Шумахер подкрепя българската кампания Всички ние на пътя - звездата си ти

Михаел Шумахер подкрепя българската кампания Всички ние на пътя - звездата си ти

Актуално
Илиана Иванова и Шумахер

Седемкратният световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер посети Европейския парламент в Страсбург, където даде официалния старт на Десетилетието за активни действия за безопасност по пътищата – 2011- 2020 на ООН и Европейската комисия по пътна безопасност. Част от тази международна програма е и първата българската кампания Всички ние на пътя - звездата си ти, по инициатива на евродепутата Илиана Иванова, под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и със съдействието на КАТ Пътна полиция.

По време на визитата си в ЕП Михаел Шумахер се срещна с българския евродепутат Илиана Иванова от Групата на ЕНП (ГЕРБ), която преди дни обяви инициативата в България, съобщиха от старозагорския офис на евродепутата.

Шумахер сподели, че подкрепя кампанията, инициирана от госпожа Иванова и посочи, че е важно европейските политици да си сътрудничат с автомобилните конструктори, за да се осигури максимална защита за всички участници в движението. Поздравявам Ви за добрата инициатива. Европа има нужда от такива кампании, които да накарат водачите да бъдат по-отговорни, когато шофират сподели автомобилната легенда.

Илиана Иванова благодари на Михаел Шумахер за неговите думи. Всеки участник в движението е важен, било то пешеходец или водач. Всеки трябва да осъзнае, че решенията вземани на пътя имат отражение и върху другите участници. Искаме да привлечем вниманието на хората, да ги накараме да се замислят. Благодаря на Михаел Шумахер за оказаната подкрепа и съпричастност, заяви българският евродепутат.

В събитието взе участие и президентът на ЕП Йежи Бузек. Всички трябва да положат усилия и да бъдат по-съвестни шофьори. На някои места може да шофираме със 130 км в час, но понякога трябва се движим и с 30 км в час. Шофьорите трябва да спазват максималните скорости, защото така  могат да спасят човешки животи, сподели той.

Вицепремиерът Цветан Цветанов коментира събитието в Страсбург така: За нас е изключително силно послание, че Михаел Шумахер подкрепи първата българска кампания, посветена на десетилетието за безопасност на движението. Убеден съм, че посланиците на тази кампания ще нарастват и по този начин ще допринесем за намаляване броя на пътно- транспортните произшествия, защото всички можем да бъдем звезди на пътя, ако сме внимателни и отговорни.

Българската кампания Всички ние на пътя – звездата си ти ще стартира официално през месец юни и ще продължи 6 месеца.

Още новини