Начало Новини Актуално МИЕТ получи голямата награда на Международното туристическо изложение в Украйна

МИЕТ получи голямата награда на Международното туристическо изложение в Украйна

Актуално
Награда а МИЕТ

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) получи голямата награда на Международното туристическо изложение в град Киев, Украйна, което се проведе в началото на октомври. Призът се връчва за отлично организираното представяне на България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Голямата награда на Международното туристическо изложение в Украйна е не само знак на признателност за подновяването на участието на страната ни в туристическата борса, а и доказателство за интереса към България като атрактивна туристическа дестинация.

През зимните месеци на сезон 2010/2011 г. украинските туристи, посетили България, са се увеличили с 14.2% до 32.6% спрямо съответните месеци на предходната зима, отчита статистиката.

Международното туристическо изложение UCRAINE’2011 традиционно се провежда през есента с подкрепата на Министерството на културата и Държавната служба на туризма и курортите в Украйна.

Целта на изложението е да се създадат благоприятни възможности за делови контакти между фирми, организации и институции, които са заинтересовани да работят на украинския пазар. През тази година на туристическата борса участваха над 600 фирми и национални туристически организации от 40 държави.

Още новини