Начало Новини Актуално МИЕТ организира в Стара Загора кръгла маса за развитието на туризма

МИЕТ организира в Стара Загора кръгла маса за развитието на туризма

Актуално

кръгла маса развитие туризъм

Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) организира в Стара Загора кръгла маса на тема Национални системи за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в туризма. Форумът е в рамките на проект Стимулиране на качеството и устойчивото развитие на туристическите предприятия. Кръглата маса ще се проведе на 13 септември от 9,00 до 13,00 часа, в зала 2 на Община Стара Загора.

В рамките на обсъждането ще бъде направен преглед на международния опит и добрите практики за сертифициране на качеството и устойчивото развитие в областта на туризма по света. Ще бъдат представени резултати от проведено проучване в рамките на проекта сред българския бизнес и организациите в туризма за нагласите и готовността им за участие в доброволни схеми за сертифициране на качеството и устойчивото развитие. Ще бъдат представени и дискутирани модели, предимства, недостатъци и перспективи пред проекти за национални системи за сертифициране на качеството на туристическите услуги и на устойчивото развитие на туристическите предприятия.

За участие в събитието са поканени представители на изпълнителната власт, туристически сдружения, висши училища, туроператори и туристически агенции, хотелиери и ресторантьори, културни институции, дирекции на защитени територии и др.

Още новини