Начало Новини Microsoft добавя AI бутон в клавиатурите си

Microsoft добавя AI бутон в клавиатурите си

Microsoft добавя бутон към клавиатурата на Windows, с който ще се активира услугата AI Copilot. Първите устройства с тази функция ще станат налични още този месец, пише Bloomberg.

Бутонът Copilot, който ще се намира отдясно на интервала, е първата промяна в клавиатурната подредба на Windows, откакто Microsoft добави клавиша Windows/Start през 1994 г., и подчертава ангажимента на компанията към изкуствения интелект. Хардуерни партньори на Microsoft ще пуснат компютри с Windows 11 с бутона Copilot през следващите дни на технологичното изложение CES, а с течение на времето това ще стане задължителна функция.

Този пряк път ще помогне на потребителите да създават изображения, да пишат имейли и да обобщават текст с помощта на изкуствен интелект (AI).

„AI безпроблемно ще бъде внедрен в Windows от системата, през чипа и хардуера“, коментира в публикация в блога на компанията Юсуф Мехди, главен потребителски маркетинг директор на Microsoft.

Компанията смята, че 2024 г. ще бъде „годината на компютъра с изкуствен интелект“, според Мехди, което отразява зараждащата се тенденция сред производителите на смартфони да рекламират най-новите си модели като „телефони с AI”. Тези етикети сами по себе си нямат особена тежест, но Microsoft прекара изминалата година в преработване на най-големите си продукти, така че да интегрира технологията за изкуствен интелект, която може да генерира ново съдържание, ползвайки масиви от данни.

Източник: investor.bg

Още новини