Начало Новини Актуално МЕТРО подкрепя за 10-та поредна година Националната Кулинарна купа на България

МЕТРО подкрепя за 10-та поредна година Националната Кулинарна купа на България

Актуално

Компанията, която подкрепя ХоРеКа сектора с разнообразни решения и програми, ще осигури необходимите за състезанията продукти

МЕТРО ще подкрепи за 10 поредна година Националната Кулинарна купа на България. Компанията е основен партньор на събитието, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), което ще се проведе в Интер Експо Център на 18, 19 и 20 април 2022 г. Очаква се в него да се включат близо 100 кулинари от над 30 професионални гимназии в страната, представители и възпитаници на кулинарни академии, както и професионални готвачи.

МЕТРО България ще се включи в събитието със специален магазин, на площ от 100 кв. м, в който ще представи пред ХоРеКа сектора различни решения, свързани с приготвянето и презентирането на продукти, част от богатия асортимент на компанията. Основен акцент ще бъдат продуктите собствени марки, както и голямото разнообразие от свежи плодове и зеленчуци по програмата Отгледано с грижа в България. От магазина на МЕТРО, младите участници в Националната Кулинарна купа ще могат да вземат и необходимите им за състезанията продукти, съобщиха от дружеството.

За нас като доверен партньор на ХоРеКа сектора е изключително важно да подкрепяме развитието и популяризирането на кулинарното изкуство и професионалното развитие на готвачите. Последните две години бяха много трудни за сектора. Необходими са целенасочени действия и много работа, за да бъде преодоляно пропуснатото, затова ние ще продължим да предлагаме разнообразни решения и програми за бранша, каза Никола Готрон, изпълнителен директор на МЕТРО България.

Шеф Юри Велев от МЕТРО Академия ще се включи в журито на категориите Готвач на България и Отбор на България, а шеф Веселин Дойков ще оценява участниците в категорията Млад сладкар. Както и миналата година компанията ще награди победителите в две категории - Готвач на България и Отбор на България. МЕТРО България ще даде възможност на победилия Млад готвач да усъвършенства професионалните си знания в престижната HRC Culinary Academy като осигури стипендия за обучение.

За МЕТРО България

МЕТРО България - най-голямата компания за търговия на едро, оперираща на българския пазар от 1999 година, обслужваща клиенти от хотелския и ресторантьорския бизнес, търговци и фирми. Компанията управлява 11 кеш енд кери магазина, както и 1 снабдителна база, с над 2100 служители. Над 645 000 професионални клиенти на МЕТРО България разчитат на продуктовата компетентност и качествените услуги на компанията, за да осъществяват успешно своя ежедневен бизнес. Отговорността е заложена в начина, по който МЕТРО осъществява дейността си - създавайки споделена стойност за общностите чрез своята инициатива и Отгледано с грижа в България.

Още новини