Начало Новини Актуално Металик АД инвестира в петзвезден хотелски комплекс в Стара Загора

Металик АД инвестира в петзвезден хотелски комплекс в Стара Загора

Актуално
хотел Загорка

До края на годината в Стара Загора ще отвори врати красив петзвезден хотелски комплекс, разположен в емблематичния за старозагорци парк Бедечка. Предпочитаме да инвестираме във важни за старозагорци места, свързани с традициите на града ни, казват инвеститорите от Металик АД.

Амбициите ни винаги са били да вложим максимум усилия и да направим най-добрата инвестиция в името на динамичното развитие на Стара Загора. Тези свои амбиции старозагорският инвеститор вече доказа успешно чрез откритата преди две години  многопрофилна болница Св. Иван Рилски, в която старозагорското дружество инвестира 20 млн. лева. През 2008 г. МБАЛ Св. Иван Рилски спечели наградата Сграда на годината в раздел „Сгради със специално предназначение”. За краткото време от основаването си до днес  болницата се превърна в предпочитано от старозагорци място за лечение и профилактика, заради уникалната си апаратура, утвърдени специалисти и отлични условия.

Едноименният хотелски компелкс Загорка е с разгърната застроена площ 4700 кв.м. Изгражда се на мястото на стария хотелски комплекс и за да продължи традицията, ще запази дори името му – „Загорка”. Новопостроената сграда обаче радва отсега с външния си вид посетителите на парк Загорка с новите си, съвременни дизайнерски, технически и архитектурни решения.

Комплексът разполага  с хотелска част от 30 стаи и 2 апартамента, разположени на четири етажа, ресторантска и търговска част, простиращи се на два етажа и модерен СПА център. Градинската част, в която са обособени красиви цветни тераси, със сигурност ще се превърне в едно от любимите за гостите на комплекса кътове. Петзвездният комплекс ще разполага с просторен паркинг. Реконструкцията ще запази изцяло старата архитектура на ресторантската част на комплекса, която ще бъде разположена на три нива. Непосредствено до ресторанта ще има уютна сладкарница, която ще предлага бутикови сладкарски изделия, а на горното ниво на търговската част ще бъдат разположени красив детски център и многофункционална конферентна зала. Обмисляме възможността да направим и онлайн магазин, чрез който да продаваме произведения на известни наши художници, казват създателите на новия комплекс. Вече е осигурен софтуерът, който ще стои в основата на онлайн магазина.
Като цяло комплексът ще разчита предимно на бизнес клиенти, но търговската му част, ресторантът, магазините и детския център ще бъдат ориентирани към всички граждани на Стара Загора и гостите на града.  Идеята на инвеститора е да запази духа на обичания от старозагорци парк Бедечка, така че  след откриването на хотелския комплекс, той да стане още по-привлекателно място за отдих и почивка. За целта инвеститорите ще разчитат на съдействието на община Стара Загора и гражданските организации.

Комплексът вече е оформен констуктивно. Сградата отвън е почти завършена, остават някои довършителни дейности във вътрешната част. Дори и през неблагоприятните зимни месеци на обекта работят около 60 работници. Динамичните темпове на строителство ще позволят хотелският комплекс да бъде открит до края на тази или началото на следващата година.

Главен проектант на сградата е проектантско бюро Форум на арх.Иван Иванов. Основен изпълнител на строителните работи е Металик АД., по сградата работят и подизпълнители.
Обектът е поредното ново предизвикателство за инвеститорите от машиностроителния холдинг на старозагорското дружество Металик АД. Ще изградим най-добрия екип и ще разчитаме на най-доброто обслужване на нашите клиенти, обещават инвеститорите. Тяхното желание е да участват в съвместни дейности с община Стара Загора за превръщането на парка около комплекс  Загорка в още по-привлекателно място за старозагорци.

Информация: вестник Пари

Хотел Загорка металик

Още новини