Начало Новини Актуално Меркатор Груп открива свой магазина в Стара Загора в началото на есента

Меркатор Груп открива свой магазина в Стара Загора в началото на есента

Актуално

Словенската верига завоюва нови пазари и бележи ръст в приходите си за първата половина на 2009 г. напук на кризата. На 7 септември на пресконференция в столицата Меркатор Груп отчете 1,3 млрд. евро нетни приходи от продажби през първата половина на годината, което представлява 3.4% ръст и близо 1 % общ ръст в сравнение с предходната година.

В Словения приходите нарастват с 1,1%, докато в чужбина отчетеният ръст е 8,1 %. Съпоставката е спрямо същия период през 2008 г., съобщиха от Меркатор.
Инвестициите на групата за този период възлизат на 66 млн. евро и са били насочени основно към развитието на търговската мрежа, финализират се дейностите, свързани с навлизането на албанския и на българския пазар, пише вестник Национална бизнес поща. Меркатор се готви да открие първите си обекти в тези две страни като първият й магазин в България ще бъде в Стара Загора (сградата е напълно завършена в близост до Баумакс).
Компанията е реализирала чиста печалба от 11,3 млн. евро, а печалбата преди облагане с данъци е в размер на 14.1 млн.евро. Към 30 юни 2009 г. Меркатор Груп има 21 258 служители, от които 38,2% са назначени в магазини в чужбина.
Меркатор е най-голямата компания за търговия на дребно в Словения - хипермаркети, супермаркети, Cash & Carry, квартални и други специализирани търговски обекти.

Още новини