Начало Новини Актуално Менте ВиК-инкасатори шетат из Стара Загора

Менте ВиК-инкасатори шетат из Стара Загора

Актуално

Пет са регистрираните досега случаи на измами, свързани с отчитането и плащането на питейната вода, информират от "ВиК" - Стара Загора. Четири от тях са извършени в един и същи ден в областния град. Менте инкасаторите шетали през деня, когато младите са на работа, а в домовете обикновено оставали по-възрастните.

Те се представяли за нови служите на дружеството, "отчитали" водомерите и прибирали по 15-20 лева, предупреждава вестник Старозагорски новини. За да разсеят евентуалните съмнения, издавали и бележки за платените суми, фалшиви, разбира се. В един от случаите, докато възрастната жена се разплащала, "инкасаторите" успели да приберат от портмонето й още 40 лева. Полицията вече е алармирана за новия вид измама.
От "ВиК" напомнят, че техните служители не събират пари на ръка, а това става единствено в касите в града. Освен това инкасаторите на дружеството имали карти, които били длъжни да показват при поискване.
Дребните суми, които мошениците прибират, едва ли са повод за успокоение. Твърде възможно е те само да разузнават из жилищните блокове къде има хора през деня и какво може да се открадне от апартаментите, в които влизат.

Още новини