Начало Новини Актуално Междуселският транспорт в община Стара Загора е блокиран

Междуселският транспорт в община Стара Загора е блокиран

Актуално
Сложна зимна обстановка в Стара Загора

Зимната обстановка в Община Стара Загора продължава да се усложнява. Поради силния вятър снегонавяванията на места достигат 1,5 – 2 м. Към 17.00 часа улиците на града се почистват от 13 специализирани машини за зимно почистване, които ще работят през цялата нощ. Община Стара Загора реагира на всеки сигнал, подаден на горещите телефони 042/ 614613 и 0875 126613.

Получени са сигнали за закъсал автомобил по пътя за село Руманя и за непочистени пътища в региона. Веднага е пренасочена техника от Пи Ес Ай, както и екип, който да помогне за изваждане на колата. На 8 февруари работещите в общинското звено Чистота към Административните бюра ще започнат работа час по-рано, в 7.00 часа. Към тях ще се включат и лишени от свобода, които са на лек режим.

Междуселският транспорт в община Стара Загора е блокиран, градските автобуси се движат, макар и със закъснение, съобщават от отдел Транспорт в общината. Затруднено е движението към селата Маджерито, Загоре, Могила и Малко Кадиево. Трудно се достига до района на Старозагорските бани, а до селата след тях е почти невъзможно. Пътят кв. Железник – с. Богомилово е почти затворен от силни снегонавявания и преспи. Очаква се с настъпването на вечерта автобусите в този район да спрат да се движат, съобщиха от пресцентъра на общината.

Служители на Пътна полиция спират автомобилите в източния край на града, на изхода в района на магазин Метро. Селата Дълбоки и Оряховица остават недостъпни. Откъснати са и селата Люляк и Дъбрава, както и Телевизионната кула. В настъпването на вечерта остава силен снеговалежът и вятърът в района на Стара Загора. Към 17.30 часа блокирани от снега улици и хора няма.

Към 17.30 часа в Стара Загора продължава да вали силен сняг и да духа вятър. Температурата е -6 градуса, но истинското усещане е за -16, поради силния вятър. Най ниска, -9 гадуса е температурата в Борилово, Змейово и Богомилово, най-висока е температурата в Еленино и Християново - минус 3 градуса.

Още новини