Начало Новини Актуално Международното изложение за отбранителни продукти и услуги Хемус 2022 ще се проведе от 1 до 4 юни 2022 г.

Международното изложение за отбранителни продукти и услуги Хемус 2022 ще се проведе от 1 до 4 юни 2022 г.

Актуално

От 1 до 4 юни 2022 г. в Международен панаир Пловдив ще се проведе 15-ото издание на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги Хемус 2022, на което домакин е България. To се реализира под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката. Основен организатор е фондация Хемус - 95 с председател на Управителния съвет контраадмирал (о. р.) д-р Николай Николов.

Изложбата е с мото Отбрана, антитероризъм и сигурност. Главното внимание на изложителите е насочено към представянето на технологични решения и възможности за участие в реализацията на основните проекти за модернизация на Въоръжените сили на Република България в областите Въоръжение и техника, Комуникационно-информационни системи, безпилотни летателни системи, системи за наблюдение и проследяване, киберзащита и други.

15-ото издание на Хемус ще бъде съпътствано от международна научна конференция, организирана от Института по отбрана Професор Цветан Лазаров, заседание на Индустриалния форум, както и от демонстрационни стрелби на Централния артилерийски технически изпитателен полигон Змейово.

За първи път в рамките на изложбата ще се проведе Симпозиум за научни изследвания и иновации за европейска сигурност и отбрана (RISE-SD), като ще се отбележи една година от стартирането на Horizon Europe (HE) и European Defence Fund (EDF), новата рамкова програма за научни изследвания и иновации. (Подробна информация във файла с деловата програма).

Участие в изложението ще вземе и старозагорското дружество Технопол инженеринг. Фирмата ще представи стои изделия и разработки на щанда на института по металознание IMSETHC-BAS към Българската академия на науките. Посетителите на изложението ще могат да се запознаят с възможностите на Система противодействие срещу ниско летящи обекти, в чието създадаване участват и специалисти на Технопол инженеринг.

Документи за сваляне

Още новини