Начало Новини Международният младежки център в Стара Загора провежда обучение за млади лидери

Международният младежки център в Стара Загора провежда обучение за млади лидери

От вчера до 14 април 2024 година, Международен младежки център-Стара Загора организира обучение за млади лидери по проект “Интегритет, развитие и успех чрез граждански активизъм", предаде репортер на "Фокус". Обучението е безплатно, но за участниците в него бе задължителна регистрация.

Обучителната програма е структурирана в 5 модула. Младите хора ще получат знания и практически умения по социална и емоционална интелигентност. Ще се запознаят с основните компоненти на медийната грамотност. Ще получат специализирани познания по изграждане на младежкото лидерство чрез познания за формите на граждански активизъм.

Участниците в обучителния форум ще усвоят умения как правилно да формулират каузи и да изграждат план за тяхната реализация. По време на обучението младите лидери ще имат възможност да работят по теми, свързани със справяне с кризисни ситуации и преодоляване на конфликти.

Желаещите да участват ще се научат как да управляват процеси, да правят адекватни и верни оценки на реалността и да се стремят да усвояват и формират личностни качества, които да им позволят да бъдат успешни както в сферата на гражданския активизъм, така и в изпълнението на различен тип предприемачески инициативи. Обучението, съчетава теоретични познания и практически умения и техники, което ще позволи младите хора да постигнат не само по-добра личностна реализация, но и изграждайки ефективни екипи, да служат като пример и да влияят на цялата младежка общност.

В заключителния етап е предвидено практическо представяне пред жури или публика на подготвени за реализация идеи за граждански активизъм, както и състезание на групи за дебати. Младите лидери ще участват в практическа среща с представители на НПО. Планирана е и симулантна игра с ролеви елементи на публичен дебат по реален проблем на общността.

Проект “Интегритет, развитие и успех чрез граждански активизъм" ще завърши с връчване на сертификати на преминалите през програмата и на отличия за най-добрите участници в процеса на обучение.

Общата продължителност на обучението е 10 седмици, сесиите са присъствени в събота и онлайн в неделя. Като лектори ще се включат водещи експерти и преподаватели от Международна академия за високи постижения "Сър Исак Нютон“.

Автор: Рени Атанасова

Източник: Фокус медия

Още новини