Начало Новини Актуално Международната изложба Агра 2019 ще се проведе от 20 до 24 февруари в Пловдив

Международната изложба Агра 2019 ще се проведе от 20 до 24 февруари в Пловдив

Актуално
Международната изложба АграКомплексни решения за селското стопанство предлага Международната изложба Агра 2019, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Пловдив. Тя ще бъде по-мащабна от миналогодишната, тъй като изложителите ангажират по-големи площи, за да представят повече новости в бранша. Компаниите от света на агробизнеса променят тренда на предлаганите изделия. Фокусът е върху мултифункционалната и икономична техника. Сред хитовите експонати от тази линия е дрон пръскачка, който спестява разходи на гориво и вода, увеличава добивите с по-прецизна обработка и има висока производителност, достигаща до 250 декара на ден. С модерната концепция за максимална ефективност е по-голяма част от техниката за селското стопанство, която ще бъде показана на Агра 2019.
Там фермерите ще намерят и оборудване за преработка на суровини, ако искат да затворят цикъла на производство и да предлагат готови продукти. Тази възможност им дава разширената технологична зона на Международната изложба Фудтех, презентираща иновации за хранителната индустрия - машини за обработка на суровини, за производство на храни, за сортиране, пакетиране и етикетиране.
Голямото разнообразие от комплексни решения за селското стопанство се дължи на факта, че Агра привлича производители и търговци от различни сектори на агробизнеса, тъй като се утвърди като най-ефективната платформа за представяне на модерни разработки за отрасъла. Тя е най-полезното събитие за бранша, смятат анкетираните в проучване, направено от известна медия.
Основни акценти на изложбата са прецизното земеделие, еко- и нанотехнологиите, земеделските ферми на закрито, ефективната и икономична техника, биопроизводството. Участниците предлагат машини от известни наши и световни марки, материали за земеделието и животновъдството, торове и препарати за растителна защита, услуги и софтуер. Селскостопанската академия демонстрира традиционни и нови сортове растения и породи животни, технологии и инвентар за тяхното отглеждане.
Развитието на „Агра“ като изложение за иновации в селското стопанство определя възходящия тренд на изложбата, която всяка година увеличава своите мащаби. Тенденцията се запазва и в предстоящото 28-о издание.
То отново е част от единствения на Балканите форум за селско стопанство, вино, храни и оборудване, организиран от Международен панаир Пловдив и включващ също Международната изложба за лозарство и винарство Винария, Фудтех и изложбата Вкусове от Италия. Традиционно форумът посреща близо 750 участници от над 30 държави и повече от 40 000 посетители от България и Европа.

Още новини