Начало Новини Актуално Международна конференция на труда се провежда в Женева

Международна конференция на труда се провежда в Женева

Актуално

Международна конференция на труда се провежда в ЖеневаВ Женева, по време на 102-та Международна конференция на труда, се проведе двустранна среща между главния секретар на Международната организация на работодателите Брент Уилтън и главния секретар на БТПП Васил Тодоров. В рамките на срещата Брент Уилтън беше запознат с икономическата ситуация в България и със състоянието на социалния диалог.

Беше дискутиран и въпросът относно противоконституционните промени в Закона за имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности. Главният секретар на Международната организация на работодателите изрази подкрепа на позицията на българските работодателски организации срещу тези промени и потвърди готовността на международната организация да отнесе казуса за разглеждане на възможно най-високо равнище.

В 102-та Международна конференция на труда (МКТ) в Женева се включва от утре и председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. В рамките на конференцията, която продължава до 20 юни, той ще представлява българските работодатели като делегат, заедно с включилите се по-рано членове на делегацията: Ивелин Желязков, директор Тристранно сътрудничество в АИКБ, в качеството заместник-делегат, и Васил Тодоров, главен секретар на БТПП, в качеството на съветник.

На 13 юни на МКТ председателят на БТПП ще изнесе доклад от името на всички национално представителни работодателски организации с фокус върху тристранния диалог в България.

Още новини