Начало Новини Актуално Mеждународна конференция и изложба за екология Разумно използване на енергията и водата за опазване на планетата

Mеждународна конференция и изложба за екология Разумно използване на енергията и водата за опазване на планетата

Актуално
energy water.png

Виа Експо организира международния b2b форум под мотото Разумно използване на енергията и водата за опазване на планетата, който включва конференция и изложба. Събитието ще се проведе от 3 до 5 юни 2010 г. в НДК, София и е под егидата на Министерство на околната среда и водите и Агенцията по енергийна ефективност.

Сред партньорите от чужбина са German Water Partnership, European Water Partnership, Netherlands Water Partnership и Netherlands Waste Management Partnership, European Organisation of Strategic Planning, WADE (Световната асоциация за децентрализирано производство на енергия) и др, а от България - браншовите организации: Българска асоциация по рециклиране, Енергийна агенция Пловдив, ИГ Пасивни сгради България, Българска асоциация за изолации в строителството, Българската асоциация по водите.

Изложбата и конференцията ще бъдат място за обмен на идеи и иновативни практики в областта на:

- енергийната ефективност – намаляване на енергопотреблението, интелигентни сгради, когенерация, повишаване на енергийната ефективност в сградния фонд
- управлението на водните ресурси, рационално използване на водата в промишлеността и обществения сектор, третиране – технологии и оборудване
-  отпадъците като ценен ресурс – мениджмънт, депониране, третиране, рециклиране

Организаторите очакват над 250 участници в конференцията - специалисти, мениджъри и консултанти. Като лектори са поканени експерти от България и от Германия, Холандия, САЩ, Дания, Финландия, Ирландия, Чехия, Франция, Белгия. Изпълнителният директор на WADE – Световната асоциация за децентрализирано производство на енергия (САЩ) ще ръководи панела за децентрализирана енергия / когенерация.

Холандия като световен лидер в развитието и прилагането на екологични практики и ноу-хау ще бъде страна във фокус. В рамките на конференцията и изложбата ще има Колективно участие на холандски фирми, реализирано със съдействието на Икономическия отдел към Посолство на Кралство Нидерландия в България, Нидерландското партньорство в управлението на отпадъците и Нидерландското партньорство в управлението на водите.

На изложбата ще бъдат представени нови технологии, продукти и услуги. Участниците ще имат възможност за създаване на директни бизнес контакти с мениджъри, инвеститори, представители от общините, финансови интситуции, архитекти, строителни предприемачи и специлисти от всички браншове на икономиката. Интерес за участие са заявили и фирми от Германия, България, Турция, Гърция, Италия, Испания.
Целта на организаторите от Виа Експо е форумът да съдейства за внедряването на иновативни екологични практики, които ще окажат положителен икономически ефект върху устойчивото развитие на региона и ще спомогне в борбата с климатичните промени.

Организатор: Виа Експо ООД

Още новини