Начало Новини Предстоящо Международен научен форум в Тракийски университет - Стара Загора

Международен научен форум в Тракийски университет - Стара Загора

Предстоящо

На 23 ноември в Тракийски университет – Стара Загора ще бъде проведен международен научен форум на тема „Аборигенни домашни породи „Източнобалканска свиня" – богатството на България".

Събитието ще бъде в часовия интервал от 09:30 до 14:30 на територията на Академичния информационен център и ще включва над 150 участници от различни държави.

От 15:00 часа пред Форума на университета са организирани дегустация на месо, приготвено от майстор-готвачи и музикална фолклорна програма.

За медиите е предвидена заключителна пресконференция за събитието, в която ще участват проф. д-р Добри Ярков – ректор на Тракийски университет – Стара Загора, Херман Визер – изпълнителен директор на Австрийски аграрен клъстер, Мартин Бауер – дирекция „Развъждане" към PIG Austria GmbH и д-р Никола Делич – директор на Институт по животновъдство, Белград, Сърбия.

Пресконференцията ще бъде дадена в Конферентната зала на Академичния информационен център от 14:30 ч. Всеки, който желае може да присъства по време на научния форум и да си направи необходимите кадри и снимки от събитието. За пресконференцията е осигурен преводач, а цялото събитие е обезпечено със симултанен превод.

Международен научен форум на тема ABORIGINAL DOMESTIC BREEDS "EAST BALKAN SWINE (EBS)" – THE TREASURE OF BULGARIA обединява български и международни академични и научни организации, дългогодишни лидери в областта на животновъдството и високите технологии, споделящи своите знания и умения в полза на иновациите и устойчивостта на сектор, за да се осигурят по-добро качество, по-висока производителност и по-сигурно бъдеще. Посланието на форума е съхраняване богатството на генофонда на традиционните български породи, и на здравословните породно- и географски-защитени продукти, по-висока развъдна стойност на местните породи, иновативни технологии и интелигентни решения за отглеждане, мониторинг на здравето и хуманно отношение към животните, ресурсна ефективност и продоволствена сигурност.

Още новини