Начало Новини Актуално Мегамаркет Roda отваря врати в мол Галерия в Стара Загора

Мегамаркет Roda отваря врати в мол Галерия в Стара Загора

Актуално
Roda - Стара Загора

Roda – мегамаркет, който предлага над 20 хиляди артикула от български и чужди производители, ще приема клиенти в Стара Загора на 2 ноември 2010 г. от 9,30 часа. Търговският обект се намира в южната индустриална зона на Стара Загора - на адрес бул. Патриарх Евтимий 50. Roda e търговска марка на словенската компания за търговия на дребно Меркатор.

Първият в България хипермаркет на Меркатор отвори на 7 октомври 2009 година в Стара Загора. Сега веригата ребрандира (променя търговското название) на познатия на старозагорци хипермаркет, намиращ се срещу хотел Сити. мол Галерия - Стара Загора
Втори хипермаркет на Roda ще се помещава в мол Галерия (Mall Galleria) в Стара Загора. Откриването на обекта, както и на целия мол е на 11 ноември 2010 г.

В края на октомври 2010 г. словенската компания откри свой търговски обект и в София.

Асортиментът на мегамаркета включва разнообразни свежи плодове и зеленчуци, прясно месо и колбаси, мляко и млечни изделия, замразени продукти, сладкарски изделия, безалкохолни и алкохолни напитки, козметика и битова химия, техника, текстил и други артикули за домакинството. Предлага се и пресен хляб от собствена пекарна.

Меркатор Груп има близо 1500 магазина и повече от 22 000 служители в страните, в които присъства. През 2009 г. компанията реализира приходи в размер на 2,6 милиарда евро.

 

мол Галерия - Стара Загора, откриване

Стара Загора

 

* * *

Прессъобщение от Меркатор – Б ЕООД

Мегамаркет Roda в Стара Загора
01 ноември 2010 г., София
От 02 ноември жителите на Стара Загора ще имат възможност да пазаруват в изцяло обновения магазин на „Меркатор-Б” ЕООД – Мегамаркет Roda на бул. Патриарх Евтимий №50. Купувачите ще могат да избират сред мега асортимент и да се възползват от мега ниски цени и мега промоции. Тази седмица беше открит и първият Мегамаркет от веригата в София, а до края на годината врати ще отворят още два магазина.

Още от първия ден Мегамаркет Roda ще предложи на своите клиенти мега отстъпки. В деня на откриването всеки стотен купувач ще спечели безплатно покупките, които си е избрал. Специлната скала на Roda ще донесе на купувачите и допълнителни отстъпки от 5 и 10%, а освен това за своите клиенти Roda стартира промоция със събиране на стикери, предоставяща 70% остъпка за определени артикули.

Освен богато разнообразие от свежи плодове и зеленчуци, прясно месо и деликатеси, мляко и млечни изделия, замразени продукти, сладкарски изделия, безалкохолни и алкохолни напитки, козметика и битова химия, техника, текстил и други артикули за домакинството в Roda клиентите могат ще да намерят и над 170 продукта със собствена търговска марка, които се характеризират с високо качество на изгодни цени. Всички продукти със собствена марка са произведени от реномирани производители. Специално за търговците на едро ще се предлага голямо разнообразие от артикули, топ оферти, специализирани услуги и допълнителни преференции.

Основните характеристики на „Roda” са ниски цени и голямо разнообразие от стоки, съобразени с търсенето и нуждите на купувачите в съответната държава, както и партньорства с местни производители. Меркатор Груп се стреми да дава шанс на местните производители да реализират продукцията си на българския пазар, а също така и на пазарите, на които компанията присъства. Марката „Roda” е добре позната на пазарите в Югоизточна Европа. В момента, в региона, Меркатор Груп оперира с три търговски марки: Меркатор, Roda и Getro.

За Меркатор:
Меркатор Груп е най-голямата компания за търговия на дребно в Словения. Тя е водещият търговец на дребно и в Черна Гора, заема второ място в Сърбия и Хърватия и е на четвърто място в Босна и Херцеговина. През 2009 г. компанията навлезе в България и Албания. Към момента има близо 1500 магазина и повече от 22 000 служители в страните, в които присъства. Общата площ, върху която Меркатор оперира, е 1.2 млн. м², форматите, с които работи: хипермаркети, мегамаркети, супермаркети, Cash & Carry, квартални и други специализирани търговски обекти. През 2009 г. компанията реализира приходи в размер на 2,6 милиарда евро.

 

Още новини