Начало Новини Актуално Мегаконцертът Пеещи артисти води куп звезди в Летния театър тази неделя

Мегаконцертът Пеещи артисти води куп звезди в Летния театър тази неделя

Актуално

Над 20 обичани поп изпълнители и любими актьори от малкия и големия екран пристигат този уикенд в Стара Загора за грандиозното шоу Пеещи артисти, продуцирано от Игор Марковски.

Спектакълът идва на Летния театър в парк Митрополит Методий Кусев веднага след блестящото му откриване с концерта на Лили Иванова и без съмнение ще се превърне в следващото голямо събитие за региона.

На сцената ще излязат звезди като Орлин Горанов, Маргарита Хранова, старозагорците Койна Русева и Добрин Досев, Катето Евро, Стефания Колева, Орлин Павлов, Мариана Попова, Людмила Сланева, Гергана Стоянова, Николай Урумов, Дарин Ангелов, Мая Бежанска, Весела Делчева, Симеон Владов, Красимир Гюлмезов, Милена Маркова, Даниел Цочев и други.

Освен всички тях, авторът на мегапроекта Игор Марковски ще качи на сцената и оркестър от 50 души, които ще свирят на живо инструменталите към всички песни под диригентската палка на Георги Милтиядов.

Всеки от концертите ще продължи около 100 минути и ще носи много изненади, каза бургаският музикант Георги Милтиядов, който ще бъде диригент на концертите и автор на много от музикалните аранжименти. На сцените ще излязат и актьори, които не са участвали в създаването на песните от проекта. Ще чуем и гласовете на актьори, пренесли се във вечността. Благодарение на възможностите на мултимедията, на концертите в Стара Загора, Бургас и София - Орлин Горанов ще изпее песента Любовта заедно с образа и гласа на Татяна Лолова.

Част от песните на проекта Пеещи артисти ще бъдат чути в поредица от три концерта - в Стара Загора на 11 септември, в Бургас на 22 септември, както и в София на 1 ноември - Ден на народните будители. Във всеки град ще бъде премиерно представяна по една песен, а за финалния в столицата - четири.

Идеята за проекта се роди още през 1995-1996 г. в разговорите ни с Тодор Колев и Иван Балсамаджиев. Проектът се случи в тяхна памет и в памет на другите приятели, които не са вече между нас - от Стефан Данаилов и Асен Кисимов до Татяна Лолова, каза Игор Марковски. Той увери, че предстоящите концерти не поставят край на проекта. Най-хубавото предстои, ще бъдат създадени нови песни, в които ще се включат и актьори от най-младото поколение. Марковски разработва проекта Пеещи артисти преди 3 години, като до този момент е създал 21 песни и видеоклипове към повечето от тях. Те вече са истински хитове и се радват на впечатляваща популярност.

В момента екипът му работи и върху музикален документален филм за Пеещи артисти, в който ще бъде показан творческия процес по създаването на песните - от раждането на идеята за всяка от тях до кадри от заснемането на видеоклиповете, някои от тях с актьори, които не са вече между живите. Очаква се продукцията да бъде готова през март следващата година.

Всяка песен е своеобразен монолог на актьора, каза Орлин Горанов, който освен естраден, е и оперен певец. Той благодари на продуцента и на целия екип на проекта за това, че все още имаме силата и волята да се провокираме взаимно. И да създаваме мечти.

Всички актьори пеят много добре, а някои - фантастично добре. Ще се уверите сами, допълни Игор Марковски.

Първият концерт е в Стара Загора на 11 септември, неделя от 20:00 часа в изцяло обновения Летен театър.

Междувременно продължават и премиерите на песни от проекта в YouTube и на страницата във Фейсбук на Пеещи артисти. На 1 септември беше премиерата на песента на Весела Делчева Нямаш право, а на 1 октомври - на песента Защо на Койна Русева.

Билети за концерта в Стара Загора се продават на касата на Културния център.

 

Още новини