Начало Новини Актуално Мегаделото за източени над 15 млн. лв. ДДС - пак отложено

Мегаделото за източени над 15 млн. лв. ДДС - пак отложено

Актуално

Старозагорският окръжен съд за пореден път отложи мегаделото срещу Вихър Марков, обвинен по чл.321, ал.1 от НК като тартор на престъпна група, източила над 15 милиона лева ДДС. Неявяването на шест от общо седем свидетели бе и главната причина за насрочване на ново заседание, което ще се гледа днес от 9.30 часа.

Вчера само един свидетел се яви на провелото се съдебно заседание. Според адвоката на подсъдимия, зададените от прокурора въпроси нямат никаква връзка с процеса. И двамата обаче бяха единодушни, че писмените доказателства на свидетелката Светла Ставрева, разпитана през 2006 година пред Окръжен съд - Варна, трябва да се приложат към делото. Необходимо, според прокурора, пък е да се предприемат ефективни мерки, за да се явят в съда трима от неявилите се свидетели. От него стана ясно, че същите те са свидетелствали на други дела.
Вихър Марков бе арестуван на 17 април 2006 г. при акция на старозагорски и варненски антимафиоти, когато бе разбита организирана престъпна група, действала в периода ноември 2003 - април 2006 г. Като помагачи на Марков бяха уличени Светла Костадинова, внукът й Костадин Георгиев, Емил Краев, Калоян Ялъмов и Светла Ставрева. Според повдигнатото обвинение, под ръководството на Вихър Марков те съставяли счетоводни документи с невярно съдържание, отразяващи фиктивна счетоводна дейност на фирми, регистрирани на името на бедняци и клошари. При обиските тогава бяха иззети 53 фирмени печата, 4 компютърни конфигурации, два лаптопа, множество кочани с фактури, фирмени и счетоводни документи.
Мегаделото срещу Вихър Марков започна през юли 2008 г.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини